Blog yang mengandungi berbagai berita dan informasi terkini yang hangat dan panas..

Atilia Tunda Perkahwinan Sebab Kematian Bekas Suami

on Wednesday, 29 January 2014


KUALA LUMPUR: Penyanyi Atilia Haron pernah menunda perancangan untuk berkahwin pada tahun lalu kerana kematian bekas suaminya, Allahyarham Ariff Johan Abdul Jalil, 47, pada 7 Ogos 2013 akibat penyakit kanser hati.

Atilia atau nama sebenarnya Raja Puteri Atilia Raja Haron, 40, berkata, keputusan itu dibuat kerana menghormati pemergian Ariff selain peristiwa itu meninggalkan kesan mendalam padanya.

"Saya pernah merancang untuk berkahwin selepas sambutan Hari Raya tahun lalu namun pemergian bekas suami sehari sebelum Aidilfitri telah menyebabkan ia ditangguhkan kerana menghormati kematian arwah.

"Hubungan saya dengan arwah sangat rapat walaupun kami telah bercerai dan selepas kematiannya ia amat meninggalkan kesan kepada saya dalam pelbagai sudut," katanya kepada mStar Online.

Atilia ditemui semasa pelancaran single terbaharu kumpulan Nico G di Khadijah's Kitchen di sini, Selasa.
Atilia mengakui sudah tiba masanya dia mengakhiri zaman solonya.

Dalam perkembangan sama, Atilia berkata, dia kini sudah bersedia untuk kembali berumah tangga dan berharap perancangan untuk berkahwin terlaksana pada tahun ini.

Jelas Atilia, pada usianya sekarang dia mula memikirkan tentang masa depan dan mahu menimang cahaya mata secepat mungkin.

"Saya sudah berusia 40 tahun dan perkahwinan adalah perkara yang saya fikirkan secara serius buat masa ini. Insya-Allah jika ada jodoh saya mahu berkahwin pada tahun ini," katanya yang mahu merahsiakan identiti teman lelakinya itu.

Tambah Atilia, dia mengakui cemburu apabila rakan-rakan seusianya sering bercakap mengenai kehidupan yang sibuk menguruskan keluarga dan anak-anak.

Sementara itu, mengulas mengenai kolaborasinya bersama kumpulan Nico G menerusi lagu Belia Perwira, Atilia berkata, ia adalah sebagai satu penghormatan kepada perjuangan mereka yang ingin kembali memeriahkan industri muzik tempatan.

Ailia telah mengenali ketiga-tiga anggota kumpulan itu sejak tahun 90-an dan pernah melakukan kolaborasi dengan mereka sebagai penyanyi latar bersama ibunya, Salamiah Hassan.

"Mereka seperti abang kepada saya dan apabila diminta untuk melakukan kolaborasi bersama-sama dalam lagu tersebut saya tidak boleh untuk berkata tidak kerana kenangan kami bersama sangat banyak.

"Malah lagu itu juga memaparkan mesej baik kepada masyarakat dan ia adalah satu penghormatan dapat kembali bekerjasama dengan mereka," jelasnya.

Dalam perkembangan lain, Atilia berkata, dia kini sedang sibuk merakamkan album ketiganya yang dijangka berada di pasaran pada tahun ini.

Sumber
Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment