Blog yang mengandungi berbagai berita dan informasi terkini yang hangat dan panas..

Kalau ingin melamar saya, sila ikut syarie - Heliza

on Wednesday, 8 January 2014


SUDAH agak lama tidak mendengar cerita mengenai penyanyi jelita, Heliza Helmi, tiba-tiba bekas peserta program realiti, Akademi Fantasia musim keempat itu dikatakan telah dilamar oleh pencipta lagu dan penyanyi terkenal, Hafiz Hamidun.
Cerita sensasi tersebut timbul berdasarkan kenyataan Hafiz dalam sebuah akhbar semalam tentang desas-desus lamarannya untuk berkahwin dengan seorang penyanyi yang kini merupakan penceramah bebas.
Biarpun tidak menyatakan nama wanita yang dilamarnya itu, namun ramai yang menyangka bahawa individu yang dimaksudkan itu ialah Heliza, berdasarkan maklumat yang dinyatakannya dalam akhbar berkenaan.
Ketika dihubungi Kosmo! semalam, ternyata Heliza sangat terkejut apabila namanya telah dikaitkan memandangkan dia sendiri tidak mengetahui cerita mengenai lamaran yang dibuat.
Kosmo!: Dalam laporan sebuah akhbar semalam, Hafiz Hamidun mendakwa dia telah menyatakan hasratnya untuk memperisterikan seorang penceramah bebas yang juga seorang penyanyi kelahiran sebuah program realiti TV sehingga timbul desas-desus bahawa individu yang dimaksudkan ialah Heliza. Boleh anda komen mengenainya?
HELIZA: Saya tidak mengetahui apa-apa mengenai perkara ini dan percaya saya bukanlah individu yang dimaksudkan itu. Jadi, agak sukar untuk saya memberikan sebarang komen. Dalam hal ini, saya rasa tindakan yang paling wajar adalah dengan bertanya kepada Hafiz sendiri memandangkan dia yang membuat kenyataan kepada akhbar berkenaan.
Adakah benar Heliza ada menerima lamaran perkahwinan daripada mana-mana lelaki?
Sehingga kini saya masih belum ada menerima sebarang lamaran perkahwinan, termasuk daripada Hafiz. Itu yang membuatkan saya terkejut apabila nama saya tiba-tiba-tiba dikaitkan pula.
Saya melihat perkara ini sebagai satu isu yang besar memandangkan saya masih mempunyai ibu dan bapa. Bagi saya, kalau benar hendak melamar seorang wanita itu perlulah ikut syarie (hukum Islam).
Sejauh mana Heliza mengenali diri Hafiz?
Saya akui mempunyai hubungan dengan Hafiz tetapi tidak lebih daripada sekadar sahabat. Lagipun, kami berdua sentiasa terlibat dengan program atau acara berbentuk keagamaan bersama-sama.
Secara peribadi, adakah Heliza jenis yang berahsia atau akan bersikap terbuka sekiranya akan berkahwin nanti?
Kalau mengikut hukum agama, perkahwinan itu haruslah dihebahkan kepada orang ramai supaya tidak menimbulkan sebarang fitnah. Jadi, saya akan bersikap terbuka mengenainya tetapi ia akan dihebahkan sekiranya saya memang sudah sah akan berkahwin.
Sumber
Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment