Blog yang mengandungi berbagai berita dan informasi terkini yang hangat dan panas..

Lana Nodin dah ada buah hati baharu!

on Sunday, 12 January 2014


TENGAH asyik baca buku motivasi hidup, maklumlah, awal-awal tahun begini azam pun masih tebal, tiba-tiba Diva dapat satu panggilan telefon daripada seorang kawan lama, Cik Vida namanya. Kata Vida, dia pun baru dapat panggilan telefon daripada seorang kawan. Diva tak kenal pula kawan yang disebutkan itu. Itu tak penting, Diva anggap sahaja kawan kepada kawan Diva tadi sebagai sumber. Apa yang penting cerita yang disampaikan kawan Diva tadi.
Ibarat muka surat diari baharu sempena tahun baharu, cerita yang masuk kali ini mengenai pelakon super seksi, Lana Nodin yang kononnya baru putus cinta dengan Johan As’ari hujung Disember lepas. Bercinta pun ala-ala sebulan sahaja. Biarlah, yang putus biarlah putus.
Kata Cik Vida, Lana sekarang sudah ada dapat pengganti Johan, pendek kata, sudah ada kekasih baharu. Laris sungguh Lana Nodin, macam bunga kembang di taman. Seekor kumbang pergi, terus datang pula si kumbang yang baharu. Dengarnya, kumbang yang cuba sedang pikat hati Lana sekarang seorang doktor. Serik gamaknya Lana nak cari orang dalam industri lakonan. Untunglah, hati yang remuk dapat doktor pula sebagai penawar.
Kata sumber kepada Cik Vida juga, si doktor yang terpikat dengan Lana itu seorang pemuda berdarah campuran Pakistan dan mat saleh. Mereka berjumpa buat pertama kali di Pulau Pinang, kebetulan doktor yang berkerja di Amerika Syarikat itu pulang ke Malaysia untuk satu urusan.
Hebat betul penangan Lana, putus cinta sahaja terus ada yang masuk jarum. Katanya, Lana dengan si doktor itu sudah lama kenal cuma baru sahaja doktor berkenaan berani, siap hantar jambangan 50 tangkai bunga mawar lagi. Lana sendiri sudah muat naik gambar jambangan bunga berkenaan dalam Instagram dia lagi tau.
Beruntung Lana! Tengah bahagialah tu. Kalau betul, Diva harap kali ini janganlah pisang berbuah banyak kali lagi. Diva dengar, Lana pun sudah banyak berubah. Sudah tak pakai seksi-seksi lagi. Baguslah tu, umur pun dah makin lama makin bertambah. Kalau Diva jadi Lana, terus bagi signal hijau punya!
Diva: Dengar Johan As’ari pun sudah banyak belajar daripada sejarah, eloklah.
Sumber
Ranking: 5

{ 1 comments... read them below or add one }

Gombug said...

Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
Baca selanjutnya...


Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...


Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage.Baca selanjutnya...


Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini. Baca selanjutnya...


SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.Baca selanjutnya...


Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...


13 January 2014 at 09:59

Post a Comment